Не приемам, че Стойчо Младенов трябваше да отиде в ЦСКА 1948, и съм му го казвал. За мен той е един от най-големите символи на ЦСКА. Това каза в интервю за Радио "Фокус" първият лицензиран футболен мениджър у нас още от 1994 г. Лъчезар Танев.

По думите му ЦСКА е отборът, който играе на "Народна армия“. “То е ясно кой даде парите – собственикът, който купи емблемата на клуба. Това бяха доста пари, но аз смятам, че това беше един добър ход на Гриша Ганчев, до известна степен да намали всякакви спекулации кое е ЦСКА. Значи направи си труда и закупи емблемата, успя да задържи отбора на "Армията“ – за мен това е ЦСКА", заяви той.

Обаче не виждам като врагове другото ЦСКА, уточни Танев.

“Може би един човек, който е голям цесекар, като Цветомир Найденов, също иска да се покаже във футбола. Може би, някои казват, егото му е в повече – ами ОК, но той също прави някакъв проект. Тук въпросът е, че публиката и обществеността показва кое нещо го приема за истинско. Малко тъжно е да има две ЦСКА. Аз разбирам и моите колеги, които по някакъв начин трябва да издържат семейства и да работят нещо. Не знам. Аз лично – не че не уважавам това, което правят в ЦСКА1948, аз лично не бих отишъл", обясни футболният мениджър, като уточни, че това е неговата лична позиция. 

“Не обвинявам другите. Не трябва да ги заклеймяваш. Това са футболисти, които са дали много на ЦСКА в годините. Не може да хвърляш стотинки или да пикаеш върху тях на плочите", подчерта той.

“За Стойчо Младенов не приемам, че трябваше да отиде. "Аз уважавам решението му, така е решил. За мен той не е враг, но мисля, че трябваше да остане на нивото, на което е", каза още той.

“Има няколко имена, които значат много, ама много значат за ЦСКА, като почнем от Симолията, Божков, Иван Колев, Димитър Якимов, Димитър Пенев, Жеков, Стоичков, Стойчо Младенов – това са хора, които са символи, те са богатството на историята. И тези хора трябва много да внимават на такова ниво какви действия правят, защото с това култивират, с това възпитават, със своите действия. Така че моето мнение е това. Но в никакъв случай аз не ги заклеймявам като тези, които са отишли да работят там", добави Лъчезар Танев.

Петя КУЗЕВА