Бившият голмайстор на ЦСКА-София Фернандо Каранга беше арестуван в родната си Бразилия заради домашно насилие, съобщи бразилското издание "Глобо".

Футболистът е бил задържан в Ресифе в неделя по подозрение в нападение над своята приятелка, която е от Беларус.

32-годишният Каранга играе за китайския Хънан, но все още е във ваканция в родината си, макар че сезонът в Китай започна преди седмица.

По информацията, дадена от полицията в Ресифе 29-годишната жена е намерена в безпомощно състояние на улицата, в квартал "Боа Виагем", в южната зона на Ресифе.

По този повод Фернандо Каранга е задържан.

Адвокатът на играча - Сезар Салеш, твърди, че Каранга и приятелката му са се скарали, но той не е удрял жената. Двамата са заедно от осем месеца и се подготвяли да се върнат в Китай, където футболистът да се присъедини към своя клуб.

"Жената не е поискала закрила и не се е обадила в полицията. Тя съобщи, че е имала криза на ревност, те са се карали и е претърпяла инцидент, когато е счупила бутилка шампанско, порязвайки ръката си. Тя се опитвала да влезе в къщата, а той я изгонил", обясни адвокатът, цитиран от "Глобо".

Каранга игра в българския ЦСКА-София през сезон 2017-18. Тогава той отбеляза 29 попадения в 39 срещи за "армейците", след което беше продаден на китайския Хънан.