ЦСКА-София трябва да играе умно, агресивно и да сведе до минимум индивидуалните грешки, за да разчита на успех в дербито срещу Левски в неделя. Това заяви старши треньорът на "червените“ Саша Илич на брифинга си преди двубоя.

"Предстои най-важният мач в българското първенство, дерби, всички живеят за този мач – коментира специалистът. - Дербито има своите специфики, може да бъде решено от индивидуална проява, но дори и да има такава ситуация, не може да спечелиш, ако целият отбор не играе тактически правилно. Моментната форма не влияе в едно дерби, така ме учеха и като играч. Левски е силен отбор, умело воден от един фантастичен треньор. Който направи по-малко грешки, той ще спечели".

Защитникът Асен Дончев ще пропусне двубоя заради контузия. Илич ще може да разчита на две от новите попълнения Симеон Александров и Марселино Кареасо, а третото ново попълнение - арменеца Жираир Шагоян, все още не е картотекиран заради документални проблеми.

"Махмутович поднови тренировки и ще бъде на линия за мача“, каза още Илич.

Той добави, че Левски вкарва доста голове и нямат сериозни проблем в завършващата фаза.

"Разполагам с играчи, които изиграха доста дербита и важни мачове, натрупаха опит. Изисквам от футболистите ми да сведат грешките до минимум, да бъдат агресивни и да се забавляват в най-големия мач от българското първенство - допълни треньорът на ЦСКА-София.  - Искам футболистите ми да играят умно, да не се влияят от атмосферата и да бъдат концентрирани. Играчите имат желание да вземат реванш за загубата за Купата.

Една победа в дербито може да донесе много в психологически план. Отлично знам това, тъй като имам достатъчно дербита като футболист. Понякога победа в тези мачове може да спаси сезона. Но още сме в началото на първенството и това е само един мач, а класирането ще гледаме накрая".