Старши треньорът на ЦСКА-София Саша Илич освтана доволен от спечелените точки при успеха над Локомотив (Пловдив), но отдаде заслуженото и на отбора на домакините. 

"Много тежък мач за нас срещу един изключително добър противник. Играта на ЦСКА не беше това, което очаквах. Поздравявам своите играчи, защото спечелиха двубоя с характер и това е най-важното в този момент", откровен беше Илич.

"Очаквахме, че ще ни бъде трудно. В последните години ЦСКА трудно взимаше нещо от гостуванията тук на "Лаута". Имахме проблеми при статичните положения и това беше видно. Признавам, че днес имахме и късмет, за да стигнем до успеха, но големите отбори се възползват от късмета си", добави още той.

"Все още не можем да кажем, че сме фаворити за титлата. ЦСКА е голям клуб и мястото му винаги е на първото място. Така че хубаво е да сме на първо място, но все още не сме стигнали дори и до половината на първенството. Сега обаче за нас най-важен е следващият ни двубой срещу Локомотив (София). Надявам се в следващите 3-4 дни да се възстановим по най-добрия начин, за да имаме сили да победим в предстоящия сблъсък", завърши наставникът на ЦСКА-София.

ЦСКА-София увеличиха преднината си на върха в Ефбет лига и вече имат 40 точки, на 5 пред втория Лудогорец, но разградчани са и с 2 мача по-малко. Локомотив (Пловдив) пропусна да влезе в тройката и с актив от 30 точки е четвърти.