В предаването "Цветовете на Пловдив" по Радио "Фокус" ще говорим за най-новата атракция в Пловдив. Тя се намира в Природонаучния музей и представлява експозиция "Полюси" от живи екземпляри и редки видове от Антарктическия континент. Залата в Пловдив е единствената в света, която служи хем за научно-изследователска и за образователна дейност, хем за експозиционни цели. 

Директорът на музея Огнян Тодоров представи експозицията по време на откриването на залата. Ще чуем моменти от това събитие. 

Ще разберем какво мисли кметът на Пловдив Костадин Димитров за нововъведенията и изобщо за дейността на този уникален музей в Пловдив. 

Заместник-кметът Пламен Панов разкрива с какви средства от бюджета за култура  ще разполагат музеите в Пловдив през тази година. 

В края на предаването ще се пренесем във Валенсия, Испания, заедно с хористите от най-стария студентски народен хор у нас - Академичният народен хор на АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев“. Известният по цял свят наш цигулар Васко Василев избра именно този хор за новия си проект. За всичко това ще ни разкаже диригентът на хора Николай Гурбанов.

Слушайте предаването "Цветовете на Пловдив" по Радио "Фокус", на честота 89.9 MHz, всеки вторник, от 14.00 до 15.00 часа. Повторението е в неделя от 22.00 часа. 

Автор и водещ на предаването е Цветана Тончева.