Предаването "Цветовете на Пловдив“ по Радио "Фокус" днес е посветено на Опера Пловдив и предстоящия фестивал Opera Open.

През тази година се честват 70 години Опера Пловдив и 10 години от началото на фестивала Opera Open. По повод годишнините община Пловдив дарява на пловдивчани специален подарък – безплатен концерт на Васко Василев, който ще е специален гост на откриващата гала вечер на фестивала Opera Open.  На централния площад ще има огромна сцена, а директорът на операта маестро Диан Чобанов очаква събитието да се доближи по мащабност на откриването на Европейска столица на културата през 2019 г. 

В оперния фестивал ще участват световни имена. Закриването пък ще бъде от Райна Кабаиванска, която тази година навършва 90 г., а в концерта ще участват някои от най-успешните ученици на примата със световна кариера. 

За всичко това ще ви разкажем в днешното предаване "Цветовете на Пловдив“ с помощта на творческият директор на "Опера Пловдив" Нина Найденова, директорът на операта маестро Диан Чобанов, както и артистичният директор Лучано Ди Мартино.

В днешното предаване ще чуете и още нещо. Емблематичният пловдивски хор "Детска китка“ замина на концертно турне в Япония.

Това е първото в 77-годишната история на хора пътуване извън пределите на Европа. Повече за програмата на турнето и за самия хор ще ни разкаже диригентът Златина Делирадева.

Слушайте предаването "Цветовете на Пловдив" по Радио "Фокус", на честота 89.9MHz всеки вторник, от 14 до 15 часа. Повторението се излъчва всяка неделя от 22 часа. 

Автор и водещ на предаването е Цветана Тончева.