Археологическият обект "Небет тепе" в Пловдив е на път да се превърне в новото любимо място на пловдивчани.

В предаването "Цветовете на Пловдив“ по Радио "Фокус" днес ще отделим време да поговорим за дейностите на този значим обект. 

Комплексът трябва да бъде напълно завършен този месец, а вече се появиха негативни коментари, че нещо там не е наред, че археологията е разрушена от налят бетон.

За съжаление от Прокуратурата обявиха, че Икономическа полиция ще разследва има ли незаконни действия на длъжностни лица при поставянето на ограда на Небет тепе.

А има ли наистина разрушена археология при извършването на социализацията на обекта, ще ни отговори самият автор на проекта за консервация и реставрация на Небет тепе арх. Румяна Пройкова.

И още нещо ще чуете в днешното предаване.

В Пловдив стартира 11-тото издание на Детски кинофестивал. Кои са селектираните заглавия за кинофестивала тази година и още любопитни неща ще чуем от Лили Бързева, организатор на фестивала.

Ще разберем още дойдоха ли така дълго чаканите риби от Антарктида в Природонаучния музей в Пловдив. Ще разговаряме с директора на музея Огнян Тодоров.

Слушайте предаването "Цветовете на Пловдив" по Радио "Фокус", на честота 89.9 MHz, всеки вторник, от 14.00 до 15.00 часа. Повторението е в неделя от 22.00 часа.

Автор и водещ на предаването е Цветана Тончева.