Кметът на район "Младост" в София - инж. Ивайло Кукурин представи отчета за първия работен ден от новата година - 02.01.2024 година, предава "Фокус".

Публикуваме думите му без редакторска намеса:

Стартираме новата година с оперативна среща с ръководителите на отдели: 

- Поставяме си нови цели и коментираме предстоящите дейности;

- Първите предизвикателства са свързани с планирането на Бюджета за 2024 година;

- Обсъдихме и бъдещите промени в организацията на работата и промените в състава;

- Възложих на екипите още тази седмица да направят отново актуален опис на натрупаните клони и да планираме тяхното поетапно извозване спрямо намерените средства! Разговарях с много от вас и ще направя всичко по силите си този проблем да бъде решен!

Стартира изпълнението на над 20 заповеди за принудително преместване на излезли от употреба автомобили

Изпратено е писмо до фирмата изпълнител за поддържане на чистотата в масово посещавани места- уборки (отпадъци за еднократно почистване в седмицата)

- общо около 400 дка площи

- над 660 кошчета (двукратно в седмицата)

Споделям с Вас любопитна информация с АПЕЛ за по-голяма активност и изпълнения на задълженията ни. Регистрираните домашни любимци на територията на район "Младост" са 1549. За месец декември има новорегистрирани само 5 броя.

 Във връзка със заповеди на гл. архитект на София за провеждане на процедури по реда на чл. 124б, ал. 2 от ЗУТ и разрешения за изменение на ПУП и ПРЗ, район "Младост" възразява и счита за нецелесъобразно предлаганите промени.

- В законно регламентираните срокове няма постъпили жалби от заинтересованите лица!

- Спазвайки поетите ангажименти се полагат всички усилия за ограничаване на промяната на ПУП и предпоставки за презастрояване на района