Кметът на столичния район "Изгрев“ Делян Георгиев проведе работна среща със съветника на посланика на Азербайджан Улфат Мачанов. След срещата стана ясно, че се предвижда драстично увеличение на охранителните камери по възлови кръстовища в района.

"На работна среща с г-н Улфат Мачанов, съветник на посланика на Азербайджан, обсъдихме сигурността на посолството, което се намира в район “Изгрев", и преместването на охранителната будка на жандармерията на по-подходяща позиция, която да повиши видимостта и покритието на охраняемия периметър", заяви кметът Делян Георгиев.

По думите, макар че район “Изгрев" е един от най-спокойните и сигурни софийски райони, превантивните действия винаги стоят на дневен ред. 

"Общината ни е в постоянна връзка с органите на реда, оперативните ни дежурни следят обстановката ежедневно, 24 часа в денонощието и имат готовност за адекватна реакция при всяка създала се неблагоприятна и извънредна ситуация. Благодарение на високоразвитото покритие с наблюдателна техника на кварталите ни, редица престъпления от битов и друг характер бяха разкрити.

До края на мандата, районната администрация предвижда драстично увеличение на охранителните камери по възлови кръстовища, в междублоковите пространства, спирките на градския транспорт и други", добави още той.