След създаването от нас на първата в страната общинска програма за предоставяне безвъзмездно на GPS устройства за хора с деменция и деца със специални потребности отново се срещнахме с колегите от гражданско сдружение "Алцхаймер-България". Заедно обсъдихме какви допълнителни мерки са необходими, за да бъде пълноценна грижата за хората с деменция. Това заяви общинският съветник от ГЕРБ Георги Георгиев в личния си профил във Facebook, предава Sofia24.bg.

Ето какво още добави той:

Днес можем да отчетем, че вече 72 души получиха GPS устройства, като месечните такси за мобилния оператор също се поемат изцяло от общината. Така 72 семейства са по-спокойни за своите близки. Това обаче бе само първата стъпка към една по-мащабна политика с мисъл и грижа за хората с деменция.

Ето защо на срещата дискутирахме необходимостта от приемане на Национален план за хората с деменция, провеждането на кампании за ранна диагностика и превенция, както и създаването на първия дневен център за хора с деменция в столицата.

Благодаря на изпълнителния секретар на гражданското сдружение "Алцхаймер-България" Ирина Илиева и активистката Красимира Светиева за срещата и доверието. Заедно с тях създадохме общинската програма за безплатните GPS устройства, която работи вече втора година.

Поемам ангажимент с колегите ми от ГЕРБ-СДС г-жа Деница Сачева и проф. Костадин Ангелов да работим активно, за да осъществим тези изключително важни следващи стъпки към постигането на адекватна държавна политика за хората с деменция.

https://council.sofia.bg/gps-kandidatstvane