За обещанията и тяхното изпълнение - преди предизборните кампании. Голямата разлика между нас и опонентите ни е, че поемаме ангажименти не само преди избори. И че ги изпълняваме - некампанийно. Това заяви общинският съветник от ГЕРБ Георги Георгиев в личния си профил във Facebook, предава Sofia24.bg.

Ето какво още заяви той:

Преди една година след среща с граждани от "Манастирски ливади - Запад" поех един конкретен ангажимент - да осигурим финансиране за така необходимите асансьори за достъпна среда при обръщалото на трамвай 7. Необходимите средства от 600 000 лв бяха осигурени в бюджета през септември 2024 година с гласовете на ГЕРБ-СДС и преди това с изрично решение на общинския съвет от 25 май 2023 година конкретно за този проект.

Междувременно тогавашният кмет на район "Витоша" - инж. Теодор Петков, свърши всичко необходимо за изграждането на асансьорите. Дълги и времеемки градоустройствени процедури, той проведе обществена поръчка и избра изпълнител, сключи договор и през есента започнахме строителството.

След сигнали от граждани за забавянето на строителството направих проверка на място и разговарях с новия районен кмет. Той ме увери, че строителят ще бъде глобен за забавянето, както и че до края на юни обектът ще е напълно готов. Така работим ние. Разликата е видима.