Обещано и изпълнено. Или още от рубриката "Така работим ние".

Общинският съвет одобри създаването на фонд за социални дейности за пенсионери - отпускат се средства за посещения на театър, концерти, групови пътувания и други социални активности по преценка на самите пенсионерски организации. Това заяви общинският съветник Георги Георгиев в личния си профил във Facebook, предава "Фокус".

Ето какво още заяви той:

Грижата за възрастните хора е приоритет за нас от ГЕРБ-СДС. Те са тези, които са изградили обществото, в което живеем днес. И е наш дълг да им осигурим достойни условия за живот, включително и социална интеграция, защото активният живот не бива да свършва с пенсионирането.

Затова с голяма радост споделям, че успяхме да изпълним поет ангажимент в кампанията за местните избори - осигурихме по 4 000 лева на година допълнително финансиране на всеки от пенсионерските клубове в София. Така ще им се даде възможност да организират повече социални и културни дейности.

Жалко е само, че управляващите в СОС забавиха доклада ни от 07 декември до месец май, като без аргументи отхвърлиха веднъж предложението ни в бюджета за 2024 година при гласуването му преди 2 месеца. Но с упорство и воля успяхме да убедим всички съветници и от втория път идеята ни вече е подкрепена с единодушие.

Благодаря за топлото посрещане през изминалата седмица на членовете на пенсионерския клуб в “Младост". Благодаря на съвносителите на доклада - общинските съветници Татяна Георгиева, д-р Антон Койчев и Мирослав Боршош, които го защитиха в столичния парламент тази седмица и на колегите от всички партии, които го подкрепиха.