Руските войски продължават да привличат пехотни групи за опити за пробив, по-специално към населеното място Липци в Харковска област. Това обяви в ефира на телемараона говорителят на Националната гвардия на Украйна Руслан Музичук, предава УНИАН.

Той отбеляза, че на Харковско направление през последните дни не е имало голям брой сблъсъци; руснаците продължават да привличат пехотни групи за опити за пробив, по-специално към село Липци, но те са били разкрити и ликвидирани. По думите му Русия използва голям брой самолети за нанасяне на удари с управляеми бомби с цел унищожаване на населени места и украински отбранителни позиции в райони, където се опитва да постигне успех.

"Като цяло през изминалото денонощие няма настъпление на противника в Харковска област“, отбеляза Музичук.

Представителят на Националната гвардия каза, че най-голямата активност на руснаците през изминалото денонощие е била на Покровско и Кураховско направление - почти една трета от всички сблъсъци. Опити за пробив е имало и в района на Харков.

"Активността в други участъци на фронта, включително в района на Часов Яр, не намаля значително, противникът се опита да държи в напрежение цялата отбранителна линия“, добави Музичук.

По думите му руската армия използва бронирана техника на Купянско и Лиманско направление.