В Швейцария ще се проведат "мъртвородени преговори по формулата на киевския клоун“, а съдбата на Украйна е да стане "санитарна зона“ или част от територията на Русия. Това заяви заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев в поредно изявление на своя Telegram канал. "Фокус“ предава посланието на бившия руския президент без редакторска намеса:

"Президентът говори на колегиума на МВнР. На какво според мен трябва да се обърне специално внимание, имайки предвид това, което държавният глава каза или внимателно намекна в речта си:

Първо. Русия многократно е предлагала на Вашингтон, Европа и НАТО да разрешат украинската криза в зародиш, избягвайки мащабна трагедия. Отговорът беше само цинична манипулация и откровена измама. Първият път по тази тема се случи през 2014 г. Тогава обещанието за спиране на зверствата и провокациите на неонацистките сили в Киев, дадено лично от президента на САЩ, завърши с държавен преврат. Резултатът беше референдум за връщането на Крим в Русия.

Вторият път измамата беше облечена в Минските споразумения, които се превърнаха в отвратителна фалшификация, сготвена само за въоръжаване на властите в Киев. Това признаха подписалите го западни страни.

За трети път това се случи след стартирането на СВО под формата на принудителен отказ на киевския режим от договора за неутралитет, парафиран от него в Истанбул.

Това беше резултат от грубиянски натиск от страна на отделни американски чиновници и британския изрод Джонсън, както и от животинското малодушие на управляващата украинска клика, която се страхуваше от нов Майдан.

(Между другото, чуждестранният лидер, споменат от В. В. Путин, който посети Москва през март 2022 г., е не друг, а израелският премиер Нафтали Бенет, който отиде в Киев след Москва и предложи компромисен мир с определяне на съдбата на тогавашните спорни територии, те просто го отпратиха, наричайки го агент на Кремъл, пълни идиоти, които отхвърлиха предложението за евентуален мир при най-добрите за тях условия).

Второ. Сега ситуацията е съвсем различна. Според конституцията всички нови територии стават част от Русия. И това е завинаги. Възможни ли са допълнителни преговори? Да, възможни са. Точно това каза днес държавният ни глава, формулирайки нова идея за прекратяване на конфликта, но само като се вземат предвид съществуващите реалности на земята въз основа на Истанбулския договор и сегашната редакция на Конституцията на Руската федерация.

Трето. Очевидно е, че събитията се развиват по катастрофален за бандеровския режим сценарий. Ще става още по-лошо, това директно каза нашият президент, когато определяше базата за евентуални преговори. Пространството за компромис се стеснява, като шагренова кожа, заедно с намаляващата територия на една умираща държава. И не е далеч денят, когато от нея може да остане само тясна ивица. Русия трябва да се защити за много години напред. Оттук, между другото, идеята за санитарна зона, предложена от В.В. Цялата б. Украйна може да попадне в тази зона чак до границите с Полша, защото оттам идва постоянната заплаха. И какво следва? Президентът не каза това директно, но е очевидно, че такива територии, ако хората, които живеят там, желаят, могат да станат част от Русия.

Четвърто. Започващата утре "среща на върха на обречените“ ще завърши с пълно фиаско. В крайна сметка безсмислените "преговори" в отсъствието на Русия по мъртвородената формула на киевския клоун са просто набиране на нови статисти за участие в глупавата пиеса за легализиране на киевския клоун като пълноправен държавен глава. Но всички, дори и опонентите ни, разбират, че той е просто един жалък узурпатор, който се тресе от страх и наркотици. Систематичното тълкуване на Конституцията на Украйна, дадено от В. В. Путин, води до много прост извод: правомощията на президента не могат да бъдат разширени, те преминават към ръководителя на парламента.

И пето. Сега Зеленски – никой не трябва да го нарича по друг начин. Зад него не стои власт и заповедите му не трябва да се изпълняват от никого. А всички назначени от него лица след изтичане на пълномощията им изобщо нямат право да вземат решения. Тези лица са нелегитимни, а решенията им са незаконни. Следователно всеки украински военен персонал извършва криминално престъпление, когато изпълнява незаконни инструкции от длъжностни лица, назначени от незаконни власти. Така узурпаторът, който завзе властта в страната, превърна всички жители на Украйна в заложници. И всеки ден изпраща войници на смърт, без да има никакви права за това. Очаква го съдебен процес или тълпата ще се разправи с него, а б. Украйна – капитулация.