Ужасна новина за жителите на Лондон и Париж – тези някога велики градове вече са "неразпознаваеми“.

Носителят на тази шокираща новина не беше никой друг, а Доналд Тръмп, който използва предизборен митинг в Уисконсин в сряда, за да оплаче случилото се, когато европейските градове "отвориха вратите си за джихада“, пише европейската редакция на Politico.

"Видяхме какво се случи, когато Европа отвори вратите си за джихада“, каза бившият президент на САЩ на митинга в рамките на кампанията му за завръщане в Белия дом. "Вижте Париж, вижте Лондон – те вече са неразпознаваеми“.

Републиканският знаменосец Тръмп призна, че "щеше да си навлече много проблеми с хората в Париж и хората в Лондон, но знаете ли какво, това е фактът. Те вече не са разпознаваеми и не можем да позволим това да се случи с нашата страна.

Той добави, че "имаме невероятна култура, традиция – нищо лошо в тяхната култура, тяхната традиция – не можем да позволим това да се случи тук и никога няма да позволя да се случи на Съединените американски щати“.

Тръмп говори, след като полицията в Ню Йорк и Лос Анджелис разпръсна протестите в Колумбийския университет и UCLA, където студенти се бяха събрали, за да демонстрират срещу войната в Газа.