Частният Boeing 757 на предишния президент на САЩ Доналд Тръмп е засякъл друг корпоративен самолет при рулиране на международното летище Уест Палм Бийч във Флорида в неделя (12 май), е съобщил във вторник източник на Reuters, запознат с инцидента.

В изявление на Федералната авиационна администрация (ФАА) се посочва, че частният 757 се е сблъскал с паркиран и незает корпоративен самолет на летището в южната част на Флорида.

В изявлението на ФАА не се посочва, че самолетът е собственост на Тръмп.

Инцидентът е станал в зона на летището, където ФАА не насочва самолетите, уточняват от агенцията и допълват, че провеждат разследване.

Кампанията на Тръмп не е отговорила веднага на молбата за коментар, отправена от британската агенция.

В събота Тръмп проведе митинг в Уайлдууд, Ню Джърси. Инцидентът е станал, след като самолетът се е приземил на летището в Уест Палм Бийч около 1:20 ч. в неделя.

Самолетът на Тръмп е основна част от предизборните митинги на Доналд Тръмп и на един от тях в Охайо през март обявиха: "Тръмп Форс Едно, имате разрешение за кацане".

Тръмп купува своя Boeing 757 за 100 млн. долара (183 млн. лева) през 2010 г. Силно персонализираният самолет включва позлатени акценти, две частни стаи за гости, три бани, трапезария и конферентни зали и обширна система за забавление. Самолетът е построен през 1991 г.

През януари Тръмп призова Boeing да възобнови производството на 757, което беше преустановено през 2004 г. "Boeing трябва да върне 757, най-красивия, най-добре управлявания самолет (от гледна точка на пилотите!), който Boeing някога е правил", заяви той в социалните мрежи.