Иранският вътрешен министър Ахмад Вахиди заяви, че президентът Раиси и неговите спътници са били на борда на няколко хеликоптера на връщане, единият от които е бил принуден да направи твърдо кацане поради неблагоприятните метеорологични условия в региона, пише агенция Tasnim News.

"Днес имахме тържествено откриване (церемония) на язовира Киз-Каласи в присъствието на президента на Азербайджан. След това президентът, заедно с неговия антураж, тръгнаха на връщане с няколко хеликоптера, единият от които беше принуден да направи твърдо кацане поради неблагоприятните метеорологични условия в района“, подчерта Вахиди.

По думите му спасителите са се втурнали към мястото, но поради мъглата и трудния терен може да отнеме известно време, за да стигнат до хеликоптера, тъй като те не са успели да кацнат там.

"Поддържаме връзка с придружаващите президента, но поради сложността на терена комуникацията е малко затруднена. Очакваме спасителни екипи да пристигнат на мястото на инцидента и на мястото на кацане на хеликоптера, за да ни дадат информация“, добави министърът.

В същото време, според агенцията, 8 линейки са били изпратени на мястото на катастрофата на хеликоптера Раиси.

Според AP нито IRNA, нито държавната телевизия са дали информация за състоянието на Раизи. В същото време поддръжниците му призоваха обществото да се моли за него. Тогава държавната телевизия показа снимки на богомолци, които се молят в светилището Имам Реза в град Машхад, едно от най-свещените места в шиитския ислям.