Според екипа на защитата на Доналд Тръмп Сторми Даниелс ще бъде призована като свидетел по наказателния процес на 7 май, с което се подготвя дългоочакваната развръзка между предишния президент на САЩ и порнозвездата, която твърди, че двамата са имали сексуални отношения, пише Reuters.

Даниелс е в центъра на първия наказателен процес срещу президент на САЩ, процес, който медиите определиха като исторически момент.

Прокурорите твърдят, че Тръмп е прикрил плащането на 130 000 долара за мълчанието на звездата от филми за възрастни, което бившият му адвокат Майкъл Коен е направил на Даниелс в навечерието на изборите през 2016 г. 

По-рано Коен заяви, че Тръмп му е наредил да плати на Даниелс, за да мълчи за сексуална среща, която тя твърди, че е имала с Тръмп през 2006 г., а плащането е определено като "правни разходи".

Адвокатът на защитата на Тръмп Сюзън Нечелес заяви в началото на съдебното заседание във вторник, че е била информирана, че Даниелс ще бъде вторият свидетел, който ще даде показания във вторник, 13-ия ден от процеса.

Историческият съдебен процес срещу Тръмп се провежда на фона на президентската му кампания и в крайна сметка може да доведе до това предполагаемият републикански кандидат да бъде осъден месеци преди избирателите да се отправят към урните през ноември.