През нощта украинските въоръжени сили отново извършиха атака срещу Крим. Първоначално дронове бяха изстреляни в посока на полуострова от няколко посоки, работата по които беше отбелязана както в Тарханкут, така и в Евпатория, пише "Рибар“.

Но след полунощ основната атака беше извършена с балистични ракети ATACMS. Цел на атаката беше Севастополският залив, по който бяха изстреляни 12 оперативно-тактически ракети, отбелязва Telegram каналът.

Части на руската ПВО и от няколко района на Севастопол и Белбек са свалили девет ракети в няколко залпа. Три ракети са поразили една от кейовете в залива, където се е намирал един от корабите.

Както ясно виждаме, въоръжените сили на Украйна все по-активно и мащабно атакуват бази на полуострова. След няколко вълни от атаки срещу летища и енергийни съоръжения, озаливът в Севастопол отново стана цел.

Също толкова важно е, че във въздушното пространство западно от Севастопол и Белбек имаше около десет БПЛА. Те не са се приближавали близо до полуострова и може да са упражнявали обективен контрол.

В същото време на юг от полуострова е бил разположен американски дрон RQ-4B, който също е наблюдавал резултатите от атаките срещу Севастопол. В същото време, поради влиянието на средства за радиоелектронна борба, са възникнали смущения, поради което изглежда се е създавало погрешно впечатление, че дронът е на няколко километра от Крим.