Старши треньорът на Пари Сен Жермен, Луис Енрике, даде пресконференция преди мача с Лориен, който може да му осигури шампионската титла.

"Нима има най-добър стартов състав? Не знаех за това. Не, ние нямаме типичен състав. Не ме интересува кога ще спечелим първенството, а как играем и как ще спечелим. Имаме още 8 мача до края на сезона, надяваме се на 9. Всеки път ще играем за победа", започна Енрике.

"Дори и да сме шампиони още сега, това няма да ни помогне в полуфиналните мачове с Борусия Дортмунд. Разбира се, че предпочитам да спечелим титлата още утре, но повтарям, че няма значение кога ще стане, а как. Ние сме фаворити. От първия ден казвам, че сме фаворит - с най-добрия отбор, с най-големия бюджет. Ако трябва да го сравня с останалите трофеи, ще кажа, че в чужбина се подценява титлата във Франция - първенство с много добри отбори и треньори".

"Разбира се, че говорим за евентуален квадрупъл (б. а. - четири спечели трофеи). Това е мотивация. Това е начин да останем в историята на клуба, на града. За момента сме спечелили само Суперкупата. Трябва да спечелим и титлата, но да продължим да се борим, за да уважим останалите отбори. След това имаме финал за Купата на Франция с Олимпик Лион на 25 май. Това е дълъг път, трябва да останем концентрирани".

Попитан защо не е използвал Килиан Мбапе нито минута в мача с Олимпик (Лион) за първенство, Луис Енрике отговори: "А, за първи път не ми задават нито един въпрос за Мбапе на пресконференция ивие развалихте това. Когато Килиан Мбапе коментира публично състоянието си и аз ще го направя също", завърши Луис Енрике.