Насер Ал-Хелаифи, който е президент на Пари Сен Жермен, беше категоричен, че клубът няма да се раздели с Килиан Мбапе без да получи трансферна сума за него.

Припомняме, че все по-настоятелно излизат информации, че мегазвездата на световния футбол е подписал вече с испанския гранд Реал Мадрид, но самият играч обяви преди време, че мисли да остане на “Парк де Пренс" и през следващия сезон.

Тогава приключва договорът му и той не иска да бъде подновен, което означава, че при такива обстоятелства играчът може да си тръгне като свободен агент.

По време на представянето на Луис Енрике като наставник на тима обаче Ал-Хелаифи изрази увереност, че ПСЖ няма да допусне това да се случи. Това изказване подхрани слуховете, че френският първенец е готов да продаде своя нападател през този трансферен прозорец, ако играчът не се съгласи да удължи контракта си.

“Не искаме той да напусне за без пари през 2024-та. Нашата позиция е ясна. Ако Килиан иска да остане, ние също желаем това. Но за целта той трябва да подпише нов договор. Не можем да допуснем да загубим най-добрия играч в света за без пари, невъзможно е. Това е френски клуб и както самият той беше казал, не планира да си тръгне за без пари. Ако някой е променил мнението си, вината за това не е моя. Няма да позволим на един от най-добрите футболисти в света да напусне за без пари, това е пределно ясно", коментира Ал-Хелаифи.