Венсан Лабрюн, президент на Професионалната футболна лига във Франция, обяви, че отложеният мач между Олимпик Марсилия и Олимпик Лион от Лига 1 ще се състои. Новата дата на срещата е 6-и декември, съобщи френската преса днес.Мястото на събитието обаче все още не е решено. Припомняме, че голямото дерби на 10-и кръг от френската Лига 1 между отборите на Олимпик Марсилия и Олимпик Лион бе отложено заради вандалски прояви на феновете на домакините.

Тогава привърженици на Марсилия замеряха с камъни и тежки предмети автобуса на гостите.От това сериозно пострада старши треньорът на "хлапетата" Фабио Гросо, чието лице трябваше да бъде шито. Почти всички прозорци на автобуса бяха потрошени, а играчите на Лион са били шокирани. Един от помощниците на Гросо също пострада сериозно.

"Уверих Фабио Гросо в моята подкрепа и тази на Лигата. Насилието, на което той стана жертва, е много сериозно и недопустимо. Ще направим всичко от нашата компетенция хората, които са виновни за това,2 да бъдат преследвани и осъдени. Ние бяхме първите, които подадохме жалба, както подчерта и прокурорът на Републиката", заяви Лабрюн.