Свидетели сме на транспортна политика на инат. Кметът на столицата Васил Терзиев трябва много сериозно трябва да преразгледа начина и подхода си, по който ще работи в специално в сектор "Транспорт" с общинските съветници и по-специално със комисията по транспорт и пътна безопасност. Това заяви общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера на брифинг пред журналисти в Столичния общински съвет, предаде репортер на "Фокус"

"Не приемам подход, при който едно се говори, а друго се прави. Темата с реорганизацията на движението по улица "Патриарх Евтимий" е взривоопасна", добави той. 

"Не споделям мнението, че там трябва да има бус лента. Това е стар спор, който съществува от миналия мандат", заяви Контрера. 

Общинският съветник коментира, че в зоната се намират кино "Одеон" и НДК, който бива използван като конгресен център, а именно това генерира допълнително трафик. Според него подобни стъпки са погрешен подход. 

Контрера каза още, че са постъпвали оплаквания от граждани, които са се обявявали против проекта, но те не са били взети предвид.