Благодаря много на тези умници, които направиха тези живо трептящи артерии в центъра на София. Да им кажа нещо лично, защото предполагам, че майките им отдавна са забременели от радостта на околното население. По-миналия ден седнах на Паметника на патриарх Евтимий, откъдето започва тяхната велоалея. Изгубих около три часа, докато мине първият клетник на велосипед, който беше объркан, защото имаше толкова много място и не знаеше какво да направи. Честота на велосипедния транспорт по бул. "Патриарх Евтимий“ е с еднакъв шанс като да намериш девственица на бразилски плаж. Това каза пред bTV историкът проф. Петър Стоянович по повод реорганизацията на движението в центъра на столицата.

"Това е едно към 500 хил. на кв. метър. Аз не съм привърженик на необмислените и глупаво направените неща. Привърженик съм на всичко европейско, ново и модерно, но не да копираш неща", коментира още той.

"Аз не живея далеч от НДК. Докато стигна студиото имаше голяма радост, защото подходът на центъра на София е свободен. Няма нито колоездачи, нито градски транспорт, нито коли“, обясни Стоянович. 

"Мисля, че могат да вземат Централните софийски гробища на концесия. Ако заравят телата прави, ужасно много място ще има да направят велоалеи, за да може хората още по-удобно да стигат до своите опечалени“, добави той.