Още една лъжа на заместник-кмета по транспорт на Столична община беше разкрита, този път от СДВР Столична Полиция. Илиян Павлов няколко пъти заяви категорично, че проектът за реорганизация на движението по булевардите "Патриарх Евтимий", "Витоша", "Скобелев" и улица "Фритьоф Нансен" е съгласуван с всички органи, според законите и наредбите. Оказва се, че това съвсем не е така. От Столична дирекция на вътрешните работи официално обявиха, че проектът не е бил съгласуван с тях. Това заяви общинският съветник от БСП-София Иван Таков във Facebook.

"Това означава, че действията на заместник-кмета и Спаси София по изпълнение на реорганизацията на движението в центъра на София са незаконни. И от това ще произтекат съответните финансови санкции за нарушаване на Закона за движение по пътищата.

А Министерство на вътрешните работи трябва незабавно да издаде разпореждане за спиране на действията по безумната реорганизация и да изиска от кмета Васил Терзиев да върне старата организация на движение в района.

Ремонтът на реорганизацията, разбира се, ще струва прескъпо на софиянци", добави още Таков.