След известна пауза, руските войски са продължили настъплението си на Времиевското направление в Запорожие. През последните седмици руската артилерия и авиация нанесоха десетки удари по тиловите райони на украинските въоръжени сили, подготвяйки почвата за възобновяване на щурма, пише "Рибар“.

Според информацията на Telegram канала, в Старомайорское руските щурмовици са успели да напреднат 150 метра по улиците Череша и Цветушая, като същевременно са превзели четири украински опорни точки. ВСУ упорито се придържат към руините на селото, но авиацията и БПЛА потискат позициите на украинските въоръжени сили, които след това се прочистват от руската пехота.

В Урожайное руските въоръжени сили се придвижват напред покрай ниските сгради в южните покрайнини на селото. Руските бойци са напреднали по улица Садовая и съседното горско стопанство, като са овладели до 10 сгради и са унищожили група украинска пехота.

Въпреки това украинските формирования все още поддържат присъствие в някои от сградите на селскостопанския комплекс, чието разчистване е необходимо за по-нататъшно руско настъпление в населения район.

Също така руските въоръжени сили систематично нанасят удари по логистиката на украинските формирования. По-специално, руската авиация действа на моста над Мокрие Яли в района на Болшая Новоселовка. Това е третият въздушен удар по моста през последния месец, чието унищожаване ще усложни логистиката на украинските въоръжени сили на мястото.