Руските войски настъпват на югоизток от Купянск в Харковска област и на северозапад от Авдеевка в Донецка област. Това се посочва в последния доклад на Института за изследва на войната (ISW).

На 15 юни украински източници и западни медии са разпространили непотвърдена информация, че Въоръжените сили на Украйна са обкръжили група от до 400 руски военнослужещи и са пленили десетки войници във Волчанск, Харковска област, но ISW не може да потвърди тази информация.

Руските канали в Telegram твърдят, че руските сили контролират напълно околностите на Агрегатния завод, въпреки че анализаторите на ISW не забелязват визуално потвърждение на тези твърдения или че украинските сили са обкръжили завода.

На 15 юни руските войски продължават настъпателните операции на север от Харков в районите Липци и Глубокое и североизточно от Харков във Волчанск и Тихий, но няма потвърдени промени на фронтовата линия.

Руските сили наскоро са напреднали югоизточно от Купянск на фона на продължаващите руски наземни атаки по линията Купянск-Сватов-Креминная на 15 юни. Геолокационни кадри, публикувани на 15 юни, показват, че руските сили наскоро са напреднали северозападно от Берестово (югоизточно от Купянск).

На 15 юни руските войски продължават настъплението си близо до Северск, но не са направили потвърдени настъпления.

На 15 юни руските войски продължават настъплението си на изток от Часов Яр, но няма потвърдени промени на фронтовата линия.

Украинският генерален щаб съобщи, че на 14 и 15 юни са продължили боевете край Часов Яр и Андреевка.

Руските войски наскоро са напреднали северозападно от Авдеевка на фона на продължаващите настъпателни операции в района на 15 юни. Кадри с геолокация, публикувани на 14 юни, показват, че руските войски наскоро са напреднали югоизточно от и отвъд Сокол (северозападно от Авдеевка).

Руските войски също продължават да напредват северозападно от Авдеевка в района на Новоолександровка, Калиновка, Новопокровски и Евгенивка.

На 15 юни руските сили продължават настъпателните операции западно и югозападно от Донецк, но няма потвърдени промени на фронтовата линия.

Руските сили също така продължават наземните атаки западно от Донецк в района на Красногоровка и югозападно от Донецк в района на Победа, Сладкое и Водяное.

На 15 юни руските сили продължават наземния обстрел близо до границата на Донецка и Запорожка област, но няма потвърдени промени на фронтовата линия.

Руските сили продължават и наземните атаки южно от Велика Новоселска край Старомайорское и Урожайное.

На 15 юни продължават позиционните боеве в западната част на Запорожка област, но няма потвърдени промени на фронтовата линия в този район.

Продължават позиционните боеве край Работино, Вербовое (източно от Работино) и Малая Токмачка (североизточно от Работино).

На 15 юни продължават позиционните боеве на източния (левия) бряг на Херсонската област, но няма потвърдени промени на фронтовата линия в този район. Позиционните боеве продължиха край Кринки, казашките лагери и на островите в делтата на Днепър.