Остават по-малко от две седмици до първия президентски дебат за изборния цикъл през 2024 г., а CNN публикува допълнителни подробности за параметрите, договорени от кампаниите на Тръмп и Байдън.

Дебатът, който ще бъде воден от Джейк Тапър и Дана Баш в Атланта на 27 юни, ще отбележи първия личен сблъсък в кампанията през 2024 г. между президента Джо Байдън и неговия предшественик, предишния президент Доналд Тръмп. И двамата кандидати са приели поканата на телевизията и са се съгласили да приемат правилата и формата на дебата, както е посочено в писмата, изпратени от телевизията до кампаниите през май.

Според мрежата 90-минутният дебат ще включва две рекламни паузи, като през това време служителите на кампанията нямат право да контактуват със своя кандидат.

И двамата кандидати са се съгласили да се явят на единна трибуна, а позициите им на трибуната ще бъдат определени чрез хвърляне на монета.

Микрофоните ще бъдат изключени по време на дебата, с изключение на кандидата, на когото е ред да говори. Въпреки че на сцената няма да се допускат реквизити или предварително написани бележки, на кандидатите ще бъдат дадени химикалка, лист хартия и бутилка вода.

Някои аспекти на дебата - включително отсъствието на аудитория в студиото - ще се различават от предишните дебати. Но както и в миналото, модераторите "ще използват всички средства, с които разполагат, за да наложат спазването на времето и да осигурят цивилизована дискусия", според телевизията.

За да отговарят на изискванията на CNN за участие в дебата, кандидатите трябва да отговарят на изискванията, посочени в член II, раздел 1 от Конституцията на САЩ, за да могат да изпълняват длъжността президент. И Байдън, и Тръмп отговарят на тези изисквания, както и Робърт Ф. Кенеди-младши, Корнел Уест и Джил Стейн, които се кандидатират от партии, които не са основни.

Участниците трябва също така да подадат официално заявление за кандидатура до Федералната избирателна комисия. И петимата са го направили.

Всички участващи в дебатите трябва да се появят в достатъчен брой щатски бюлетини, за да достигнат прага от 270 електорални гласа за спечелване на президентския пост, и да получат поне 15 % в четири отделни национални проучвания на регистрирани или вероятни гласоподаватели, които отговарят на стандартите за отчитане на CNN. Анкетите, които отговарят на тези стандарти, са спонсорирани от CNN, ABC News, CBS News, Fox News, Marquette University Law School, Monmouth University, NBC News, The New York Times/Siena College, NPR/PBS NewsHour/Marist College, Quinnipiac University, The Wall Street Journal и The Washington Post.

Въпреки че не е невъзможно в случая с Кенеди, по-малко вероятно е кандидати, различни от Байдън и Тръмп, да отговарят на тези изисквания.

Досега Кенеди е получил поне 15% в три квалификационни проучвания и в момента е включен в избирателните списъци в шест щата, което му дава право на 89 гласа в Избирателната колегия.