Следственият комитет (СК) на Руската федерация е поискал ареста на девети замесен в случая с терористичното нападение в "Крокус сити хол" край Москва. Това става ясно от съобщение на пресслужбата на Басманния съд в Москва, пише "Известия".

"Съдът получи искане от Следствения комитет за задържане на Лутфулой Назримад, обвиняем по параграф "б" на част 3 на чл. 205 от Наказателния кодекс на Руската федерация ("Терористичен акт")", е съобщил източник на руската медия.

По-рано в петък (29 март) един от обвинените за участие в терористичната атака Шамсидин Фаридуни е доведен в съда от къща в района на Москва, където е наел апартамент. 

Към днешна дата (29 март) съдът е арестувал осем души, включително четирима преки извършители на терористичната атака. И четиримата са чужди граждани. На 28 март стана известно, че по случая е задържан още един заподозрян.

На 22 март въоръжени мъже откриха огън с автоматични оръжия по посетители на концерт в "Крокус Сити Хол", убивайки по официални данни 140 души. Отговорността за атаката поеха бойци на "Ислямска държава".