Директорът на Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ) Александър Бортников е заявил, че руските разузнавателни служби работят по идентифицирането на организаторите на терористичните атаки в Русия от 22 март и знаят техните имена, предава ТАСС.

Според Бортников се "работи усилено, силите за сигурност виждат проблеми, възникнали поради "специалната операция в Украйна". Той е подчертал, че ФСБ познава "тези, които са напуснали и са организирали бойни части и тези, които са възнамерявали да направят това".

"Всички правоохранителни органи и разузнавателни служби в страната участват активно. Както заяви нашият президент Владимир Путин, ние знаем поименно кои са организаторите на подготовката и провеждането на действия на наша територия", е добавил ръководителят на ФСБ.

Александър Бортников е отбелязал, че агенцията прави всичко необходимо, за да "намери и накаже тези негодници".

През последните 10 дни в Русия са задържани извършителите на терористичната атака в "Крокус Сити Хол" и замесените в тази трагедия. Преките извършители са задържани от спецслужбите на 23 март в района на Брянск. "Според ФСБ терористите са се опитали да се укрият в Украйна", припомня руската медия.

Освен четиримата нападатели са арестувани още петима души. Това са бащата и братята на Исломови Алишер Касимов и Назримад Лутфулой. Всички те, според разследващите, са замесени в организирането на терористичната атака.