Само тези, които уважават нейните традиции, история и език, могат да живеят в Русия. Това заяви днес, 2 април, руският президент Владимир Путин на разширено заседание на колегията на Министерството на вътрешните работи, предава ТАСС.

"Принципът е, че само тези, които уважават нашите традиции, език, култура и история, могат да дойдат да живеят и работят в Русия. Този принцип трябва да бъде определящ“, заяви държавният глава.

Като причина за екстремизма и престъпността президентът посочи нелегалната миграция. Не бива обаче да се допуска неотдавнашните трагични събития в Крокус Сити Хол да провокират нарастване на ксенофобията и ислямофобията. Служителите на реда трябва да гарантират интересите и сигурността на държавата и обществото, както и да опазват междуетническия мир, отбеляза Владимир Путин.

"На първо място, необходимо е да се гарантират интересите и сигурността на държавата и обществото, да се запази и съхрани междуетническата и междурелигиозната хармония, нашата културна и езикова идентичност - всичко, което е силата на Русия“, каза президентът.