Тероризмът остава една от най-сериозните заплахи на XXI век, целта на този вид атаки, които се подкрепят и от разузнавателните служби на някои страни, е да се подкопаят конституционните основи и да се дестабилизират суверенните държави, подбуждайки междуетническа и междурелигиозна омраза. Това подчерта държавният глава на Руската федерация Владимир Путин, предава РИА Новости.

"Разбира се, международният тероризъм остава една от най-сериозните заплахи на XXI век“, заяви Путин във видеообръщение към участниците в 12-ата международна среща на висшите представители, отговарящи за въпросите на сигурността. Срещата се провежда в Санкт Петербург под егидата на Съвета за сигурност на Руската федерация.

"Целта на терористичните атаки, извършени в различни региони на света, зад които стоят не само радикални групи, но и разузнавателните служби на някои страни, е подкопаване на конституционните основи и дестабилизиране на суверенни държави, подбуждане на междуетническа и междурелигиозна омраза“, отбеляза руският президент.