Специалните сили на руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) са блокирали терористи в няколко апартамента в селата Махачкала и Каспийск, където е въведен режим на антитерористична операция. Това са съобщили от информационния център на Националния антитерористичен комитет, предава РИА Новости.

"По време на оперативно-издирвателни дейности, извършвани от службите за сигурност в Дагестан, беше получена информация за местонахождението на въоръжени лица, участващи в терористични дейности. Тази нощ специалните сили на ФСБ ги блокираха в няколко апартамента в жилищните райони на Махачкала и Каспийск, за да се гарантира сигурността на гражданите, началникът на регионалното управление на ФСБ въведе режим на антитерористична операция", се посочва в изявление.

Жителите на околните къщи са били евакуирани.

По време на антитерористичната операция в Махачкала и Каспийск в руската република Дагестан властите са задържали трима души, заподозрени в планиране на терористични атаки.

"При ареста от заподозрените са иззети автоматични оръжия, боеприпаси и готово за използване самоделно взривно устройство", се допълва още в изявлението.