Легендата на тениса Матс Виландер, който е носител на 7 титли от турнири от Големия шлем, коментира категоричния успех на Григор Димитров над двукратния олимпийски първенец и носител на три титли от турнири от Големия шлем - Анди Мъри.

Двамата се срещнаха във втори кръг на US Open - Откритото първенство на САЩ.

"Григор Димитров беше подготвен за мача с Мъри. Той показа чудесна защита и търпение да разиграва достатъчно топката и да не прибързва", започна шведът, който коментира Откритото първенство на САЩ.

"Григор изигра много силен мач. Видях спад в играта Мъри, а Григор остана верен на своята стратегия през целия двубой. Държеше топката ниско. Продължава да играе великолепен тенис. Напълно заслужена победа. Способен е да прави страхотни неща.

Не съм сигурен, че ще може да разчита на успех при същата стратегия в среща с някой от по-младите играчи в Тура в следващите фази на турнира", добави Виландер визирайки слайз бекхенда на Димитров.

В следващата фаза българинът ще играе с настоящия олимпийски шампион Александър Зверев от Германия. Бившият номер 2 света елиминира своя сънародник Даниел Алтмайер след 7:6 (1), 3:6, 6:4, 6:3.