Григор Димитров е сред номинираните за една от наградите на Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP) за 2023 година.

Това стана ясно, след като от Асоциацията официално обявиха номинациите за отличията си.

Българинът е сред кандидатите за приза "Стефан Едберг“ за спортменско поведение и честна игра. Димитров е в конкуренцията на испанеца Карлос Алкарас, полякът Хуберт Хуркач и Яник Синер от Италия.

За наградата за прогрес на годината спорят Матео Арналди от Италия, Кристофър Юбанкс от Съединените щати, Бен Шелтън, също от Съединените щати, и Яник Синер от Италия.

Изборът за новобранец на годината ще бъде направен измежду Флавио Коболи от Италия, Артюр Фис от Франция, Алекс Михелсен от Съединените щати, Доминик Щефан Црикер от Германия и Люк ван Аш от Франция.

Кандидатите за отличието за завръщане на годината са: Доминик Кьопфер от Германия, Гаел Монфис от Франция, Ян-Ленард Щруф от Германия и Александър Зверев от Германия.

Номинирани за треньор на годината са: Хуан-Карлос Фереро (треньор на Карлос Алкарас), Крейг Бойнтън (треньор на Хуберт Хуркач), Горан Иванишевич (треньор на Новак Джокович), Брайън Шелтън (треньор и баща на Бен Шелтън), Дарън Кехил и Симоне Ваньоцие (треньори на Яник Синер).