Олимпийският първенец Александър Зверев се класира за третия кръг на US Open. Финалистът от 2020 година отстрани германския си сънардоник Даниел Алтмайер със 7:6(1), 3:6, 6:4, 6:3 за 3 часа и 43 минути на Корт № 17 в Ню Йорк.

В първия сет двамата се пробиха по 3 пъти, което доведе събитията до тайбрек. В него Зверев се оказа по-съобразителен и го взе. Втората част съперникът му се мобилизира, направи два брейка, спечели 67 % от точките на първото си подаване и 58 % на второ. В третия сет двукратният победител от Финалите на ATP взе 85 % от разиграванията на първия си сервис, 80 % на втори и проби един път. В последната част Зверев надделя в 70 % от точките на първи начален удар, 80 % на втори и проби два пъти.

В следващата фаза Зверев ще срещне първата ни ракета Григор Димитров, който постигна категорична победа над бившия шампион Анди Мъри с 3:0 сета.

Този сезон двамата играха два пъти, като и в двата случая германецът спечели - първо на "Ролан Гарос", а след това и на "Мастърс"-а в Синсинати.