Легендата на световния тенис Роджър Федерер ще бъде на централния корт на комплекса в Шанхай, Китай по време на мача на Григор Димитров и чилиеца Николас Джари от турнира "Мастърс 1000".

Причината за присъствието на великия швейцарец е, че организаторите на състезанието са подготвили специална церемония, на която да почетат носителя на 20 титли от турнири от Големия шлем.

Федерер е шампион в турнира от 2014-а година.

Легендата, който се оттегли от спорта в края на септември 2022-а година, е един от най-близките хора в Тура на Димитров.

Двамата имаха страхотно съперничество на корта, в което "Маестрото" излезе краен победител със 7 победи срещу само 1 за българина.

За последно те се срещнаха на корта в официален мач на четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ - US Open през 2019-а година когато до труден успех с 3:2 сета стигна българинът.

Извън корта Димитров и Федерер, както и бившия номер 2 Томи Хаас направиха страхотно музикално трио под звуците на песента "Hard to say I'm sorry"на американската група "Чикаго", докато музикалният продуцент Дейвид Фостър им акомпанираше на пианото.

Малко след това те направиха и подобрена версия, в която взе участие и настоящият лидер Новак Джакович от Сърбия.

Доказателство за добрите и приятелски взаимоотношения между Димитров и Федерер е и фактът, че швейцарецът следва в "Instagram" българина. Димитров е един от едва 105-е профила, които "Маестрото" следва в социалната мрежа, в която и родният талант следва своя идол.