Най-добрият български тенисист Григор Димитров има за задача днес да затвърди надмощието си над финалндеца Емил Руусувуори. Двамата играят в първата среща от програмата на централния корт на АТР 500 турнира във Вашингтон, която се очаква да започне в 19:00 часа.

Димитров и Руусувуори имат две срещи един срещу друг до този момент, но те бяха през този сезон и на различни настилки. 55-ят в света финландец загуби от завърналия се в "Топ 20" в класацията на АТР български тенисист на "Ролан Гарос" и на турнира в "Куинс".

Днес задачата на Григор Димитров е да успее да победи Емил Руусувуори и на твърда настилка. Поставеният под номер 5 в схемата във Вашингтон стартира с победа срещу Макензи Макдоналд с 2:0 сета, докато финландецът Руусувуори трябваше да прави обрат до 2:1 срещу Йошихито Нишиока.

Григор Димитров се намира в добра форма, печелил е първата си среща в 13 от последните си 14 турнира, а на последните си четири участия в календара е записвал поне по две победи.

След слабо представяне няколко седмици подред, Емил Руусувуори, който за разлика от Димитров стартира от първия кръг във Вашингтон, за първи път от Хертогенбош в средата на юни постигна две поредни победи.