Григор Димитров се класира на първо място в света в класацията за активен тенисист с най-много поредни участия на турнирите от Големия шлем - общо 52.

С това си постижение настоящият номер 14 в ранглистата по точки, е пред легендата Новак Джокович, носителя на 3 титли от Шлема - Стан Вавринка от Швейцария, бившия номер 1 в света - Анди Мъри и олимпийския шампион Александър Зверев.

Серията на първата ни ракета в този спорт започва през сезон 2011-а година и все още не е приключила.

Димитров неизменно участва във всеки от 4-ите турнира от Големия шлем в последните 13 сезона. Това са общо 52 поредни състезания на най-високо ниво в този спорт! С участието си на последния за годината турнир от Шлема - US Open, българинът излезе еднолично начело.

На втора позиция в тази класация е носителят на три титли от Големия шлем - Стан Вавринка от Швейцария. В периода от 2005-а до 2017-а година ветеранът направи серия от 51 поредни състезания.

Трети е рекордьорът по трофеи - Новак Джокович с 48 участия. Той постигна тази серия в периода 2005-а до 2017-а когато се контузи и не взе участие в последния за годината турнир - US Open.