Първата ни ракета Григор Димитров ще се завърне във Виена за ATP 500 турнира на твърда настилка в зала. Той ще започне следващият понеделник и ще продължи до 29-и октомври. Наградният фонд е €2,409,835 нетно.

Българинът ще играе в австрийската столица за 6-и пореден път в кариерата си. Градът, който е бил дом на местния всеизвестен психоаналитик Зигмунд Фройд, е част от календара на на професионалните тенисисти от 1974 година. Най-известните имена, които са печелили надпреварата там са Иван Лендъл, Михаел Щих, Петър Корда (б.ред. баща на Себастиан Корда), Горан Иванишевич, Андре Агаси, Борис Бекер, Пийт Сампрас, Грег Рузедски, Тим Хенман, Роджър Федерер, Фелисиано Лопес, Иван Любичич, Новак Джокович, Жо-Вилфред Цонга, Хуан Мартин Дел Потро, Томи Хаас, Анди Мъри, Давид Ферер, Доминик Тийм, Андрей Рубльов, Александър Зверев и миналогодишният първенец Даниил Медведев.

Последният сезон сънародникът ни достигна полуфиналите, където бе спрян именно от Медведев след 4:6, 2:6. Това е и най-предното класиране на 32-годишния носител на 8 титли във Виена.

Сега половината от "Топ 10" ще са в основната схема на състезанието. Водач на едната половина ще е Медведев, а на другата - Яник Синер. Останалите от първите 10 в таблицата на ATP са Стефанос Циципас, Рубльов и Зверев.