Григор Димитров не скри радоста си от победата му над Стефанос Циципас в полуфинала на "Мастърс" турнира на твърда настилка в зала в Париж от сериите ATP 1000.

32-годишният българин се класира на своя пъри финал на "Мастърс" от 2017 г., след като записа третата си победа над Циципас, който е на 6-о място в света.

“Не мога да изразя емоциите си. Радостен съм, че преминах през този двубой по такъв начин. Вторият сет, особено тайбрека, бе много коварен. Изоставах в третия с 15:40 и си казах, че не мога да продължавам така. Трябваше да променя нещо, за да победя противник като него. През целия двубой направих много добри разигравания. В средата на втория сет той вдигна нивото си. Всеки следващ гейм ставаше все по-труден", обясни Григор.

“Първите точки в тайбрека бяха отлични. Трябва да се възползваш максимално от подобни шансове, само това може да направиш срещу толкова качествени тенисисти. Ако не го направя нямам шанс. Продължих да вярвам, продължих да бъда фокусиран. Всеки път, когато имах топката на ракетата си, се опитвах да направя нещо с нея", каза още българинът.

“Няма да плача, но съм много емоционален. Искам да изживея момента. Пътят напоследък е забавен. В последно време все повече и повече ми се получават нещата", добави световният номер 17.