Григор Димитров стартира днес участието си на третия турнир от Големия шлем през тази година - Откритото първенство на Великобритания по тенис - "Уимбълдън".

Първата ракета на България и 21-и поставен в основната схема и ще играе с японския квалификант и дебютант в турнира Шо Шимабукуро. Срещата на Григор Димитров, който стигна на полуфиналите на "Уимбълдън" преди 9 години, е с начален час не преди 16:30 часа.

При победа днес най-добрият български тенисист ще срещне във втория кръг представител извън "Топ 100". Евентуален негов съперник ще бъде победителят в срещата между Иля Ивашка от Беларус и аржентинеца Федерико Кория

Днес на тревните кортове във Великобритания започва участието си и Виктория Томова. Първата ракета на България при жените ще играе в първия кръг на основната схема с представителката на САЩ Бернарда Пера. Двубоят е не преди 13:00 часа.

Американката е 27-а в световната ранглиста, но никога не е печелила двубой в основната схема на третия за годината турнир от Големия шлем.

Миналият сезон сънародничката ни, която е 99-а в таблицата на WTA, достигна втори кръг, както и през 2018-а, когато отстъпи пред Серина Уилямс.