Григор Димитров се класира за третия кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис при мъжете след успех над двукратния олимпийски шампион Анди Мъри.

Българинът коментира победата над шотландеца, който е носител на три титли от турнири от Големия шлем и бивш номер 1 в света.

"Мина известно време, откакто съм играл на този корт. Много съм щастлив от представянето си днес. Честно казано, очаквах пет сета. Опитвах се постоянно да си напомням, че ме чака дълъг мач", бяха първите думи на Григор след победата.

"Със сигурност първият сет бе решаващ. Знаехме какво да очакваме един от друг, играли сме много пъти. Той е голям боец и невероятен човек", допълни той.

Попитан дали треньорите на Григор, които са работили с Анди Мъри в миналото, са му помогнали за успеха, той отговори: "Да, но между нас няма тайни. В отлични отношенията сме. И двамата се наслаждаваме на този етап от кариерите си. Анди успя да се завърне след тежка контузия".

Димитров ще играе в третия кръг в Ню Йорк първи път от 2019 г., когато достигна до полуфиналите.

"Гледаме мач за мач. Надявам се да градим върху тези резултати. Имам страхотни спомени от 2019 г. Ще се радвам да ги повторя, а защо не и да стигна по-далече", добави още Димитров.