Синът на един от най-изтъкнатите руски генерали Александър Лапин може да е ликвидиран по време на боевете в Украйна, пише УНИАН.

Съответното съобщение се появи в руската група "Волгоградски новини". "Пристигна трагична вест от фронта, нашият сънародник Денис Александрович Лапин героично загина в зоната на специална военна операция“, се казва в публикацията.

Посочва се, че на 3 май командният пункт, където се е намирал Лапин, е бил атакуван от реактивна система за залпов огън HIMARS. "Денис е роден на 23 януари 1986 г. във Волгоград. През 2019 г. завършва Общовойсковата академия на въоръжените сили на Русия“, допълват те.

Генералът ръководи групировката руски войски "Център“, която се опита да завземе териториите на Черниговска, Сумска и Киевска области.

През лятото стана известно, че Лапин е наградил с медала Жуков собствения си син Денис, който ръководил настъплението срещу Суми и Чернигов.

В Украйна той е обвинен в посегателство върху териториалната цялост и неприкосновеност на страната, както и в планиране, подготовка, разгръщане и водене на агресивна война.

Лапин е включен и в санкционните списъци на Украйна, Великобритания, Канада, Австралия, Нова Зеландия и всички страни членки на Европейския съюз.