Украинската служба за сигурност (СБУ) удари с дронове руското летище Кущевская и петролната рафинерия Славянский в Краснодарския край на Руската федерация, съобщи информиран източник на УНИАН.

"Тази нощ победата на боксьора Александър Усик беше отпразнувана не само от цяла Украйна, но и от военното летище "Кущевская“ и нефтената рафинерия "Славянски“ в Краснодарския край на Руската федерация. СБУ работи на летището заедно с Безпилотните сили на въоръжените сили на Украйна. Руснаците през нощта се оплакаха в социалните мрежи от поредица от експлозии, пожар, а един дори извика: "Взривиха нашата колиба.“ На това летище имаше десетки различни самолети, атакуващи украинци позиции на фронта: Су-34, Су-25, Су-27, МиГ-29“, казва източникът на УНИАН.

Добавя се още, че след удара Славянската петролна рафинерия е спряла работа. В момента щетите се оценяват.

"Това е второто нападение от дронове на СБУ срещу военното летище "Кушчевская“ и петролната рафинерия "Славянски“ за последните три седмици. Тогава бяха ударени няколко самолета на летището и бяха поразени дестилационните и атмосферните колони на петролната рафинерия, добавя източникът.