През нощта медии съобщиха за атака срещу Крим, а впоследствие различни Telegram канали докладваха за удари на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) срещу петролна рафинерия в Славянск на Кубан и летище в Краснодарския край на Русия, предава УНИАН.

Министерството на отбраната в Москва поясни, че през нощта са екипите за ПВО са унищожили девет ракети ATACMS и един БпЛА над Крим, както и три дрона над Белгородска област. Съобщава се също, че над Краснодарския край са прихванати или унищожени 57 БпЛА.

Според руските власти един дрон е паднал на територията на петролната рафинерия в Славянск на Кубан, но "не са регистрирани пожари“.

В същото време Telegram каналът ASTRA информира за експлозии на територията на рафинерията. Освен това жители на града споделиха за "силен взрив“ и пожар в нефтено депо във Виборг, Ленинградска област.

По-късно губернаторът на Ленинградска област Александър Дрозденко заяви, че "пукането“ в нефтеното депо е станало "във връзка с използването на пиротехника“ и отрече информация за БпЛА.

Същевременно жителите на село Кущевская споделиха, че са чули звуци от БпЛА, а след това и повече от 40 експлозии в района на военното летище. Руските власти не потвърдиха информацията, но обявиха за избухнал пожар в района.

Освен това се чути експлозии в Перевалное, където е базирана 126-а бригада за брегова отбрана на руския Черноморски флот. Вероятно е бил ударен и кораб.