Руските войски продължават да надграждат успеха си северно от Авдеевка, пише "Рибар“.

Според информацията на Telegram канала, руските въоръжени сили са поели пълен контрол над градинското съдружие "Заря“, напредвайки на 2,5 километра на север, застигайки покрайнините на Очеретино близо до подстанция Очеретино-Тяговая. В момента се водят боеве по улиците Железнодорожная и Франка в южната част на селото, руските войски се консолидират на фронтовата линия и затягат логистиката.

Подобно успешно настъпление е станало възможно благодарение на бързата атака срещу позициите на 115-та бригада на украинските въоръжени сили, която след понасяне на загуби е била принудена да напусне държаните опорни пунктове във вилната зона и да се оттегли в посока Очеретино.

Придвижвайки се по железопътната линия, покрита с горски насаждения, руските части заобикалят отзад изкопаните от противника окопи в Очеретино и без значителна съпротива заемат част от позициите в съседство със селото, пише "Рибар“.

Украинските въоръжени сили очакваха настъпление на руските войски от посока Новобахмутовка, но руските въоръжени сили нанесоха директен удар без флангови атаки, извършвайки само няколко диверсионни атаки в посока на селото, отбелязва още Telegram каналът.

Според информацията, ВСУ спешно прехвърля подкрепления от 30-та и 59-та механизирани бригади, опитвайки се да попречи на руските въоръжени сили да пробият в централната част на Очеретино, която се намира на хълм спрямо Новокалиново и Новобахмутовка - оттук става възможно контролът околността.