"През изминалото денонощие руските системи за противовъздушна отбрана (ПВО) са свалили 10 украински дрона, 6 оперативно-тактически ракети ATACMS и 2 авиационни управляеми бомби Hammer". Това са съобщили от руското министерство на отбраната, предава ТАСС.

"В продължение на 24 часа системите за ПВО са свалили 10 украински безпилотни летателни апарата, 6 оперативно-тактически ракети ATACMS, произведени в САЩ, и 2 управляеми бомби Hammer, произведени във Франция", се посочва в доклада на ведомството.

Председателят на парламента на Крим от руска страна Владимир Константинов е нарекъл "тероризъм украинската атака на полуострова с американски оперативно-тактически ракети ATACMS".

По-рано ръководителят на Крим от руска страна Сергей Аксенов е предупредил, че са открити суббоеприпаси в района на Симферопол в село Донское след свалянето на ракети ATACMS и е поискал, ако бъдат открити други, те да докладват на правоохранителните органи. Нападението е станало снощи (29 април), допълват руските медии.