Подразделенията на украинската армия са се изтеглили от три села в Донбас в лицето на руското настъпление западно от град Донецк, призна главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна генерал Александър Сирски.

Украинските войски се изтеглиха от селата Бердичи и Семьоновка, северозападно от Авдеевка, и от Новомихайловка, югозападно от Донецк, написа Сирски в официалния си канал в Telegram.

Според него "числено превъзхожданите" части на украинската армия са предали територията, за да запазят "живота и здравето на своите защитници".

"В момента най-тежка е ситуацията на Покровското и Кураховското направление, където продължават ожесточени боеве“, пише Сирски и допълва:

"Врагът е разположил до четири бригади на тези направления и се опитва да засили настъплението западно от Авдеевка и Мариинка“.

Сирски по-рано призна, че руските сили атакуват "по цялата линия на фронта", дълга около 1000 км, докато по време на разговори със западните си съюзници той заяви, че украинската армия е изправена пред "трудна оперативна и стратегическа ситуация, която има тенденция към по-нататъшно влошаване".