Делото срещу заместник-министъра на отбраната на Руската федерация Тимур Иванов може да засегне и други високопоставени служители във военното ведомство в Москва. Като цяло корупцията остава един от основните проблеми на руската армия. Това се казва в ежедневния бюлетин на Министерството на отбраната на Обединеното кралство, резюме от който е публикувано в социалната мрежа Х.

Британското разузнаване отбелязва, че първият заместник на Сергей Шойгу - Руслан Цаликов, също е бил подложен на разпит от Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия. Цаликов е определян като "покровител“ на Иванов. Той всъщност е третият по важност човек в Министерството на отбраната на Русия след Шойгу и началника на Генералния щаб Валерий Герасимов.

Цаликов има дългогодишни връзки с Шойгу. Работи под негово ръководството в Министерството на гражданската отбрана и извънредните ситуации на Руската федерация, след което го последва първо в кабинета на губернатора на Московска област, а през 2012 година – във военното ведомство.

Има и предположения, че случаят с Иванов може да засегне руския финансов министър Антон Силуанов. В доклада военните на Лондон отбелязват, че строителни агенции на Министерството на отбраната са построили къща за Силуанов.

Британското разузнаване подчертава, че корупцията в руското МО е един от основните проблеми. През 2019 година главният военен прокурор на Руската федерация Валери Петров заяви, че корупцията на практика е в основата на повечето проблеми в една правова държава.

На 23 април заместник-министърът на отбраната на Русия Тимур Иванов бе задържан по подозрение за подкуп и към настоящия момент остава в ареста.